Hmmmm

Hema Taart

Betaalbaar en nu ook glutenvrij

Een populaire plek om taart de kopen is en blijft de Hema. De Hema blijft in trek voor taart en gebak, bijvoorbeeld voor verjaardagen. In de Hema kan je terecht voor de bekende en geliefde Hema vlaai. Vlaaien van de Hema zijn er in verschillende smaken zoals kersen, appelkruimel of roomvlaai. Een andere populaire Hema taart is de traditionele Nederlandse slagroomtaart. Verder kan je bij de Hema kleiner gebak krijgen zoals moorkoppen of een tompouce. De tompouce van de Hema is meestal roze en met Koningsdag wordt hij oranje. Naast dit typisch Nederlandse gebak zie je nu meer taarten van Amerikaanse oorsprong in de Hema. Ook is er meer aandacht voor ambachtelijk gebak, zoals de duurdere taart- en cakesoorten. Als je gezond wil leven kun je een volkoren appeltaart nemen en voor mensen met een glutenvrij dieet is er glutenvrij gebak.

Hema taart bestellen
Groots

Groot en ronde Hema taarten

Als je voor een Hema taart kiest zul je als eerste denken aan groot rond gebak voor minimaal 6-8 personen. In deze categorie heeft Hema verschillende soorten: vlaaien, slagroomtaarten, chocoladetaart, appeltaarten, bijzondere taarten. Vlaaien heb je met fruit: kersen, appel, abrikoos of aardbei. Daarbij zijn er soorten met of zonder slagroom en met of zonder extra kruimeldeeg. Ook zijn er vlaaien zonder fruit maar met rijstevla of roomvla aan de binnenkant. Als laatste heb je seizoensvlaaien zoals de paasvlaai. Appeltaart heb je gewoon, met noten en karamel of volkoren, vanaf 6 personen. Voor de liefhebbers van gewoon Hollands gebak is er nog de hazelnoot schuimtaart, voor wie van erg zoet houdt. Je kunt ook gaan voor de mokka slagroomtaart, als je een iets minder zoete taart wilt. Verder is er tenslotte nog de typisch Nederlandse slagroomtaart in verschillende groottes, met of zonder foto.

Amerikaanse soorten

Chocoladefanaten kunnen kiezen voor een grote ronde chocoladetaart met icing. Hier zie je een Amerikaanse invloed. Andere voorbeelden van Amerikaans getinte Hema taart zijn de carrotcake en de cheesecake en de red velvet taart, in lagen met veel icing. Ook de notenkaramelkoek heeft iets Amerikaans. Zowel de red velvet als de notenkaramel taart zijn bedacht door prijswinnaressen van de Hema taartwedstrijd van 2016 en 2012. De carrotcake vind je elders ook wel in de vorm van een langwerpige cake, maar bij de Hema is hij ook groot, rond en met icing. De cheesecake is een met kersen en slagroom. Deze Hema taart heeft een Amerikaanse achtergrond maar komt oorspronkelijk uit Duitsland via Duitse immigranten die naar de VS vertrokken. De red velvet taart ziet er prachtig, gelaagd en mooi opgemaakt uit. Het is niet voor niets een prijswinnende taart geweest. De notenkarameltaart is wat simpeler om te zien maar wel heel erg smakelijk.

Liever iets kleins

Kies je liever een kleinere en compactere Hema taart dan zijn er verschillende soorten vierkant slagroomgebak te krijgen, Zo heb je de van oorsprong Duitse Schnitt of slagroomcake. Verder is er nog de slof, zonder slagroom Eerst iets over de Schnitt. De Schnitt bestaat uit een gelaagde slagroomcake in verschillende varianten: met of zonder noten, met of zonder karamel of chocolade of mokka. Wie niet zo van slagroom houdt kan kiezen voor de hazelnootkaramel slof. Wil je nog iets kleiners, voor een of twee personen, dan zijn er de Hema gebakjes. Een bekende Hema klassieker is de tompouce. De tompouce heeft een Franse oorsprong en bestaat uit bladerdeeg met room ertussen en icing erop. De tompouce is een van de meest populaire Hema producten en staat ook in de Hema producten top drie. Jaarlijks eten we gemiddeld bijna allemaal een Hema tompouce. De tompouce is er in verschillende kleuren en maten, ook met foto. Petit fours bestellen is ook nog een optie wanneer je lekkere kleine gebakjes zoekt.

Bestel nu een lekkere taart

Gezondere Hema taart

Behalve de opmars van prijswinnende en Amerikaans getint gebak zie je steeds meer gezond(er) gebak in de Hema. Zo heb je behalve de gewone appeltaart nu ook een volkoren appeltaart. En iets gezonder de gewone appeltaart is de appelnotentaart. Inmiddels kan je ook bij de Hema terecht voor glutenvrij gebak of taart. In dat geval is er alleen klein gebak te krijgen, maar je kunt wel kiezen uit vier soorten: hazelnootschuimgebak, frangipane appel, chocoladefudgecake en muffin vanille. De prijs is bescheiden, maar een euro per stuk (2018). Ben je op zoek naar veganistisch gebak, dan zal je zelf moeten kijken welke Hema taart geschikt is. Er zal vermoedelijk wel een noten, fruit of appeltaart(je) tussenzitten. Voor de zekerheid zul je de receptuur moeten checken of opvragen om te weten hoe het zit, met roomboter, ei, melk of chocolade. Hema klanten die suikervrij gebak zoeken kunnen zullen verder moeten kijken. Er is geen aanbod van suikervrije taart bij de Hema.

Veel keus maar nooit biologisch

Op zoek naar taart voor een verjaardag of een andere gelegenheid, dan is er bij de Hema veel keus. Het accent ligt nog op traditioneel Nederlands, Hollands of Limburgs, gebak. Daarnaast zijn er Amerikaanse taarten en gebakjes. En er valt ook wat gezond gebak te bestellen: volkoren, glutenvrij, waarschijnlijk ook wel vegan, maar dat moet je checken. Waar de Hema taart in achterblijft is suikervrij gebak, dat is er namelijk niet. Verder is er ook geen biologische Hema taart verkrijgbaar. Dat is jammer en ook wat onhandig van de Hema in een tijd dat er een groeiende groep mensen is die dat graag zou willen.

Online bestellen en betaalbaar

Prettig aan de Hema taart is de online bestelmogelijkheid. Een taart online bestellen bij hema doe je eenvoudig op de website. Twee dagen later kan je het in een Hema met gebakafdeling ophalen. Ook goed aan de Hema zijn de zeer bescheiden en overzichtelijke prijzen. De Hema doet nog steeds een beetje aan Hollandse eenheidsprijzen. Hema taarten in 2018 hebben prijzen tussen € 4.25 en € 13,-, afhankelijk van de grootte en het soort. Kleiner gebak kan je kopen voor een euro of meer, soms minder. Houders van de Hema klantenpas krijgen op hun verjaardag een gratis tompouce, een van de vele miljoenen die jaarlijks worden verkocht. Veel mensen die hun tompouce ophalen blijken dan ook ander Hema gebak op te halen. Misschien jij ook wel.

De lekkerste taarten