Vlaai Bestellen

Een favoriete taart om te bestellen is de vlaai, hoewel je een vlaai eigenlijk geen taart mag noemen. Een vlaai taart is tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende smaken, maar een van de populairste is de rijstevlaai. Misschien een gekke combinatie, maar in Nederland heel erg populair. De afgelopen jaren heeft dit type taart zijn opmars gemaakt vanuit Limburg door heel Nederland. Een vlaai bestellen doen dan ook steeds meer mensen. De lekkerste vlaaien worden volgens kenners nog steeds gebakken in Limburg.

Vlaai bestellen zonder slagroom

Op een vlaai wordt vanuit oorsprong geen slagroom gebruikt, dit werd voorheen alleen gedaan op andere soorten gebak. Tegenwoordig is dit wel anders. Een vlaai bestellen waar geen slagroom op zit is hedendaags moeilijker. De kersenvlaai en abrikozenvlaai vind je nog zonder slagroom, maar de populaire rijstevlaai wordt veelal geserveerd met. Een ander kenmerk van de vlaai is de deegbodem met opstaande rand. Hier is (gelukkig) door de jaren heen weinig aan veranderd. Het deeg dat wordt gebruikt bij een vlaai is een stuk lichter dan cakedeeg en kun je hierdoor vergelijken met brooddeeg.

vlaai bestellen rijstevlaai slagroom

Zin in een lekkere vlaai?

Online rijstevlaai bestellen

De favoriet onder de vlaaien is de rijstevlaai. De rijstevlaai is tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo heb je de met en zonder slagroom, maar ook met chocolade schaafsels bijvoorbeeld. Door het ruime assortiment is de gewenste rijstevlaai bestellen geen probleem. Verschillende ambachtelijke bakkers bereiden hun rijstevlaai op een andere manier, maar altijd even lekker. Kies je het liefste voor een traditionele of een luxe rijstevlaai met allerlei extra lekkere toevoegingen?

Appelkruimelvlaai

Veel bakkers volgen nog steeds het ouderwetse Limburgse recept. Dit geldt ook voor de appelkruimelvlaai. Een veel gekozen vlaai die vaak bestelt wordt, ook voor verjaardagen en andere feesten en partijen. De appelkruimelvlaai is kenmerkend door de frisse appelvulling en de krokante kruimel afwerking. Er zijn ook varianten te vinden op deze klassieker, bijvoorbeeld met kersen of abrikozen in plaats van appels. In vergelijking met de appeltaart wordt bij de appelkruimelvlaai standaard geen slagroom geserveerd. Maar als je dit lekker vindt mag het natuurlijk wel.

Vlaai bestellen voor hoeveel personen

Naast de eerdergenoemde kenmerken van een vlaai is de afmeting en vorm ook niet echt gewijzigd. Een vlaai bestellen die niet rond is is niet mogelijk. De ronde vorm is kenmerkend voor de vlaai. Bij een normale taart bestellen heb je keuze uit veel meer vormen. De afmeting van een vlaai is altijd ergens tussen de 27 en 30 centimeter. Hier wordt weinig van afgeweken. Wanneer je een hele vlaai bestelt is die geschikt voor ongeveer 12 personen. Dit is natuurlijk afhankelijk hoe jij de vlaai in stukjes snijdt.

Halve vlaai bestellen

Naast het bestellen van een complete vlaai kun je ook kiezen voor een halve vlaai. Wanneer je maar met zijn tweeën of een kleine groep bent is dit natuurlijk veel beter. Wanneer je bij hema taart, gebak of vlaaien wilt bestellen kun je vooraf al kiezen voor een halve. Wil je meerdere smaken vlaai, dan kun je natuurlijk ook 2x een halve vlaai bestellen in plaats van een hele.

Vlaai bezorgen

Online een vlaai bestellen kun je doen bij verschillende bakkers. De bestelde vlaai zal op het aangegeven moment bezorgd worden op het aangegeven adres. Wanneer je iemand anders wilt verrassen is dan ook mogelijk. Een vlaai bezorgen op een ander adres doe je door het afleveradres aan te passen. Houd er wel rekening mee dat er iemand aanwezig moet zijn om de vlaai in ontvangst te kunnen nemen.

verschillende vlaaien

Wil jij een vlaai bestellen?

Chocoladevlaai bestellen

Vlaaien zijn tegenwoordig te vinden in allerlei smaken. Een populaire variant op het origineel is de chocoladevlaai. De vulling van de chocoladevlaai bestaat dan ook grotendeels uit chocolade. Wanneer je geen chocoladetaart bestellen wilt, maar een keer iets anders is de chocoladevlaai een echte aanrader.

Kersenvlaai

Een overheerlijke variant op de originele vlaai is de kersenvlaai. Een kersenvlaai bestellen is lekker voor bij een kopje thee of koffie. Ook van de kersenvariant zijn verschillende soorten beschikbaar. Zo kun je kiezen voor een open of een gesloten vlaai met en zonder slagroom.